Vertrek in de ochtend vanaf uw opstapplaats

Aankomst Yerseke, een mooi vissersdorp in . Bij aankomst wordt u in een gezellige brasserie ontvangen met 2 x koffie/thee en een heerlijke verse Zeeuwse bolus. U krijgt ondertussen een interessante documentaire film over de mosselcultuur te zien.

Na de koffie en thee start de boeiende rondleiding met gidsen langs historische oesterputten en mosselhavens. U komt langs de meest oude oesterput, gebouwd in 1870 en u leert van alles over oesters. kreeft, mosselen en andere schelpen, het getij, vissersschepen en havens. Deze rondleiding is geschikt voor iedereen en is indien gewenst ook met (deels) met de bus te doen.

Vervolgens geniet u van een heerlijke mosselmaaltijd in één van de visrestaurants; gekookte mosselen met friet of brood, 3 sausjes en een plukverse salade. Voor vleeseters is het ook mogelijk om te kiezen voor vlees i.p.v. mosselen.

’s Middags brengt u een bezoek aan het Oosterscheldemuseum, in het centrum van Yerseke. Hier staat alles in het teken van het ontstaan van Yerseke, de stormvloeden, oester-  en mosselcultuur. Als alternatief middagprogramma kunt u ook kiezen voor een bezoek aan een echte Zeeuwse klompenmakerij en /of Zeeuwse kaasmaker. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Ook kunt u kiezen voor mooie vaartocht over de Oosterschelde. Bijvoorbeeld naar de oester- en mosselpercelen met uitleg en demonstratie van het opvissen van mosselen en oesters. Of kies voor een zeehonden- of zandbanktocht (afhankelijk van het tij). Vraag naar de mogelijkheden!

Wanneer u zichzelf inmiddels een heuse Yerseke kenner kunt noemen sluiten we deze gezellige dag, indien gewenst, af met een diner onderweg.

Prijs op aanvraag

Heeft u interesse dan stellen wij persoonlijk contact bijzonder op prijs, een telefoontje is altijd welkom. Wilt u liever per email contact, klik dan op contact of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen