In de ochtend vertrek vanaf uw opstapplaats.

Na aankomst in Den Bosch worden we op een gezellige locatie ontvangen met koffie of thee en, hoe kan het ook anders, een heerlijke verse Bossche Bol. Na de koffie en thee gaan we lopend naar de steiger alwaar de rondvaartbootjes vertrekken voor een mooie één uur durende tocht over de Binnendieze. In deze kleine fluisterbootjes ontdekken we de rijke geschiedenis van de Binnendieze! De ervaren gids vertelt alles over de historie van Den Bosch.

De Binnendieze heeft door de jaren heen veel voor de stad betekend. ‘s-Hertogenbosch is als een kleine ommuurde stad ontstaan, ter grootte van de Markt en een aantal andere straatjes. Later werd de stad nogmaals ommuurd, ditmaal ter grootte van de huidige binnenstad. De riviertjes binnen de muren kregen de naam De Binnendieze. De Binnendieze werd gebruikt als watervoorziening, wasplaats en visplaats, maar ook als afvalstort. Tot ongeveer 40 jaar geleden was het water nog een open riool. Door aanleg van een rioolstelsel in de stad verdween de Binnendieze langzaam. Daar werd in 1972 een stokje voor gestoken. Het vaarwater werd beschermd stadsgebied. Het water onder de stad is nu een historische trekpleister van ‘s-Hertogenbosch.

Na deze prachtige tocht gaan we op een authentieke plek in de stad lunchen.

Voor de middag hebben we diverse mogelijkheden zoals:

*Bezoek van de prachtige Sint- Janskathedraal, met recht één van de meest interessantste gebouwen van West- Europa. Onder deskundige begeleiding maken we kennis met zowel het interieur als het exterieur. Naast de prachtige rondleiding door de Sint- Jan kunt u ook een bezoek brengen aan het Sint- Jansmuseum ‘’De Bouwloods”. In dit museum kunt u genieten van de grootste collectie middeleeuwse beeldhouwwerken in Nederland.

*Voor de actievere groepen is het bijvoorbeeld mogelijk de stad op een geheel andere manier te verkennen. Gezellig ganzenborden (ca. 3 uur), maar dan in het groot! Met de kaart van Den Bosch als speelbord en dezelfde valkuilen en kansen als vroeger. Ontwijkt u de put of belandt u alsnog in de gevangenis of gaat u recht op de finish af?

De plattegrond van Den Bosch is omgetoverd tot speelbord. Er zijn 63 punten in Den Bosch waar u punten kan scoren. Het traditionele ganzenbordspel is wel wat hipper gemaakt. Er zullen vragen beantwoord moeten worden maar ook foto-opdrachten uitgevoerd moeten worden. En in de nieuwste versie maakt u zelf korte video’s waarin u opdrachten moet uitvoeren die gelijk beoordeeld worden door de begeleider. Het spel is heel divers en u leert Den Bosch op een speelse manier kennen. Een ideaal uitje met bijvoorbeeld collega’s of vrienden. Ganzenbord in Den Bosch is een gezellig groepsuitje waarbij vals spelen onmogelijk is. De tussenstand wordt bijgehouden door een app en om het spannend te maken gaat deze een half uur voor het einde op zwart. U zult dus tot het einde geboeid blijven doorspelen en niet weten wie de winnaar is van de prijs!

We sluiten deze dag desgewenst af met een heerlijk diner.

Prijs op aanvraag.

Heeft u interesse dan stellen wij persoonlijk contact bijzonder op prijs, een telefoontje is altijd welkom. Wilt u liever per email contact, klik dan op contact of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen