Gebruikmakend van één van de jongste en schoonste wagenparken in Nederland staan kwaliteit en duurzaamheid voorop bij al het personenvervoer dat Atlas Reizen B.V/Contikiholland verzorgt.

Met ruim 85 moderne touringcars bieden wij een breed scala aan diensten zoals transfers, rondritten op eigen terrein, personeelsvervoer, schoolreizen en compleet verzorgde dagtochten en meerdaagse-reizen in Nederland en buitenland.

Met ons bedrijf en jonge wagenpark bent u verzekerd van de laatste normen op het gebied van veiligheid en milieu.

Veiligheid

Onze ervaren chauffeurs volgen met grote regelmaat trainingen en opleidingen waarbij de nadruk ligt op veilig en milieubewust rijden.

Onze touringcars zijn allen uitgerust met de laatste technologieën en mogelijkheden op het gebied van de veiligheid en natuurlijk blijven wij alle nieuwe ontwikkelingen op de voet volgen.

  • 3-puntsgordel voor elke zitplaats
  • ABS (het antiblokkeersysteem)
  • ASR (aandrijfslipregeling)
  • Active Brake Assist
  • ESP (het elektronische stabiliteitsprogramma)

Wij zijn ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd . Dit betekent dat onze milieu- en kwaliteitsnormen en procedures gecontroleerd worden door een onafhankelijk instantie en daardoor gewaarborgd zijn.

Door middel van een fleetmanagementsysteem streven wij naar continue verbetering van onze kwaliteit. Door dit systeem kunnen wij te allen tijde het rijgedrag van onze chauffeurs, de locatie en het brandstofverbruik monitoren en zijn hierdoor in staat onze dienstverlening te optimaliseren en onze milieubelasting te verlagen.

In Stellendam beschikken wij over een eigen moderne wasstraat en daarnaast een speciaal schoonmaakteam die garant staat voor optimale reinheid en hygiëne in onze touringcars. Naast deze grondige reiniging worden onze touringcars behandeld met een hoogwaardig gecertificeerd desinfectiemiddel.

Milieu

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel en daarom volgen wij de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied en passen wij dit waar mogelijk toe binnen onze organisatie. Zo zijn alle touringcars uitgerust met de laatste generatie, en daardoor meest milieuvriendelijke, Euro 6 motoren. Hiermee reduceren wij de CO2 uitstoot aanzienlijk.

Ons bedrijf voegde zich in 2003 bij The Travel Corporation, een internationale organisatie van ruim 40 reismerken gevestigd in 70 verschillende landen over de gehele wereld. Bij de aangesloten reisorganisaties kunt u terecht voor voor wereldwijde unieke én duurzame/milieubewuste reisbelevingen. Zo is er door de aangesloten reismerken de non-profit organisatie Treadright Foundation opgericht, waarin duurzaamheid en een beter milieu tijdens aangeboden reizen centraal staat.

Andere voorbeelden van duurzame en milieubewuste toepassingen zijn:

-Het gebruik van  Adaptive Cruise Control (ACC)  Predictive Powertrain Control (PPC) in onze touringcars.

-Zonnepanelen op onze touringcars verlengen op verantwoorde wijze de levensduur van de accu’s en in de touringcars wordt het condenswater van de airco’s hergebruikt.

-Binnen ons gehele bedrijf maken wij op milieubewuste wijze gebruik van duurzaam geproduceerde materialen en kantoorartikelen, scheiden en voeren wij op verantwoorde wijze ons afval af en is er tevens, voor zover mogelijk, led-verlichting aangebracht.

Onze kwaliteit en duurzaamheid zorgt voor een hoge klanttevredenheid.  Kortom; Contikiholland betekent een betrouwbare, veilige en milieubewuste keuze!